Service & Garantii

Garanția pentru produsele vândute se soluționează prin repararea sau stornarea produsului defect. Plata transportului pentru produsele trimise în garanție (tur-retur) în vederea soluționării revine în responsabilitatea S.C. BERTUS S.R.L., expedierea se va face prin intermediul firmei de curierat rapid Fan Courier. Soluționarea garanției se face în maxim 15 zile calendaristice.

Pentru trimiterea produselor în garanție este necesară contactarea telefonică la numărul 0374 508 509 - Departament relații clienți.

S.C. BERTUS S.R.L. acordă garanţie pentru toate produsele comercializate în regim second hand conform Legii Nr. 449/2003, Legii Nr. 296/2004 și OG 21/1992 republicată. Firma noastră comercializează produse second hand care respectă conformitatea tuturor condiţiilor comerciale, prezentând parametri de calitate şi performanţe normale la care consumatorul se poate aştepta în mod rezonabil, date fiind natura produsului şi caracteristicile acestuia.

Nu fac obiectul garanției produsele care s-au defectat datorită:

1. Greşelilor de instalare şi întreţinere

2. Nerespectării condițiilor de transport, păstrare, punere în funcțiune, exploatare

3. Expunerea produsului la contactul cu medii distructive care uzează prematur produsul, precum: praf, fum, abur, ploaie acidă, substanțe chimice precum: solvenți, înălbitori, produse petroliere, adezivi, acizi, săruri, produse cosmetice, produse de curățare etc.; 

4. Corodării carcasei și a brățării ceasului din cauze biologice (de ex. aciditatea crescută a transpirației); 

5. Deficiențelor estetice datorate manipularii neglijente sau necorespunzătoare (zgârieturi, rupturi, spărturi, lovituri, abraziuni, impregnari, pori, fisuri, corodari, decolorari, deformari, desprinderi etc.); 

6. Defectelor care nu sunt în sarcina vânzătorului (provocate de factori externi: fluctuații ale tensiunii de alimentare, descărcări electrice atmosferice, câmpuri electromagnetice puternice, variații mari de temperatura si presiune); 

7. Existenței unui grad ridicat de impurități; 

8. Amplasării în locuri necorespunzătoare (umezeală, condens, temperaturi necorespunzătoare); 

9. Instalării incorecte a bateriilor, menținerea bateriei în stare consumată în interiorul produsului, scurgerea lichidului din baterii în/și pe aparat/produs, deficiențe sau greșeli de interconectare cu alte echipamente, pătrunderea unor obiecte sau substanțe străine în interiorul produsului; 

10. Intervenţiilor unor persoane neautorizate

11. Șocurilor mecanice și accidentelor electrice, electromagnetice, chimice etc; 

12. Neaducerea la cunostinta vanzatorului a deficientelor/lipsurilor de conformitate ale produselor achizitionate, în termen de 2 luni de la data constatării acestora.

Modalitatea prin care se asigură consumatorului garanția:

Cumpărătorului i se garantează că în cazul defectării produsului, în condiții normale de utilizare, neimputabile acestuia, pe durata perioadei de garanție calculate de la data achiziționării, va beneficia de repararea produsului sau returnarea banilor. Repararea produsului se va efectua în service-ul societății situat în Municipiul Baia Mare, Strada I. L. Caragiale, nr. 8, jud. Maramureș.

Astfel, în cazul defectării produsului există 3 situații:

a. Deficiențele reclamate constituie obiectul garanției iar vânzătorul are posibilitatea de a repara produsul - acesta se va repara și se va returna cumpărătorului în starea de la momentul achiziționării; 

b. Deficiențele reclamate constituie obiectul garanției însă vânzătorul nu are posibilitatea de a repara produsul - cumpărătorului i sa va restitui contravaloarea produsului plătită la momentul achiziționării acestuia; 

c. Deficiențele reclamate nu fac obiectul garanției - în cazul în care, ulterior recepției produsului defect, echipa tehnică constată faptul că produsul s-a defectat din motive ce țin de o utilizare necorespunzătoare imputabilă cumpărătorului, garanția nu se mai aplică, produsul nu va fi reparat și se va restitui acestuia în starea de la momentul predării către vânzător. 

SC BERTUS SRL nu își asumă răspunderea pentru bateria/acumulatorul unui produs second hand. Garanția nu se acorda pentru autonomia („durata de viață”) a bateriei/acumulatorului produsului. Vânzătorul nu răspunde pentru un viciu aparent care putea fi observat de consumator sau care ar fi trebuit să fie observat de consumator și nici pentru lipsa de conformitate care nu este rezultatul unei culpe personale. SC BERTUS SRL nu poate fi făcut răspunzător pentru pierderea părților componente ale produsului datorate culpei consumatorului.

Termenul de garanție este din momentul livrării produselor, conform datei menționate în factura fiscală.

Operațiunile de service efectuate în perioada de garanție vor fi menționate pe documente separate. Perioada de garanție se prelungește cu intervalul în care produsele s-au aflat în service.

Atunci când este vorba de lipsă de conformitate apărută în cadrul termenului de garanţie, perioada de garanție legală și comercială se va prelungi cu perioada de nefuncționare a produsului. Mai precis, perioada de nefuncţionare va fi reprezentată de intervalul dintre aducerea la cunoştinţă vânzătorului a neconformităţii produsului şi returnarea către cumpărător a produsului în starea normală de funcţionare.

BSG (Bertus SRL) utilizează cookie-uri și tehnologii similare pe site-urile sale. Continuând navigarea după prezentarea informațiilor privind modulele cookie, sunteți de acord cu această utilizare.

Conectare cu:

Lista mea de produse favorite Contacteaza-ne
Autentificare

Conectare cu:

Cosul tau

Nu există produse în cos